Lähes jokaisella tuntuu nykyisin olevan kameralla varustettu älypuhelin. Kuvien näpsiminen on helppoa ja senhän osaa kuka vain, eikö?Lue kuitenkin muutamat vinkit, jotka auttavat saamaan epäonnistuneista räpsäisyistä laadukkaita kuvia:
- Aloita linssin puhdistuksesta. Puhelin kulkee mukana joka paikassa, ja se viettää paljon aikaa laukun tai taskun pohjalla, jonne kertyy pölyä ja likaa. Likaa kertyy helposti linssiin ja töhryt ja tahrat pilaavat helposti lähtökohtaisesti hyvänkin otoksen.
- Muista käyttää kuvauskohteen kohdistinta. Toisin sanoen tarkenna kuva tarpeeksi lähelle ja kohdista. Jos kohde liikkuu, lukitse kohdistus viime hetkellä ja näpsäise kuva vasta sitten.
- Kuvauskohteen taustaa on helppo muokata erilaisten sovellusten avulla, kunhan kohde on vangittu hyvin kuvaan. Taustaa voi säätää ja värejä muokata jälkikäteen mutta kohdennusta on vaikeampi muuttaa.
- Tietyissä kuvissa kohdetta ei kannata lukita, vaan ottaa kuva ilman tiettyä kohdetta. Tällaisia ovat esimerkiksi yökuvat ja osa maisemakuvista.
- On hyvä muistaa, että kameran zoom puhelimessa ei toimi samoin kuin kamerassa. Sen käyttöä tuleekin harkita, sillä tarkennus johtaa usein epäselvempiin kuviin. Jos mahdollista, kävele lähemmäs kohdetta ja jätä tarkennus kokonaan pois.
- Puhelimen kamera on erittäin herkkä, joten puhelin tulisi pitää vakaana kuvaa otettaessa. Markkinoilla on tukijalkoja myös puhelimille, joita kannattaa harkita jos käyttää puhelimen kameraa paljon. Ilman erityisvälineitä puhelin kannattaa tukea johonkin, kuten tasaiselle pöydälle tai siitä tulee ainakin pitää tiukasti kiinni molemmin käsin.
- Toisinaan kaikki perussäännöt kuvakulmista ja kohdistamisesta kannattaa unohtaa ja kokeilla villisti uusia kuvakulmia. Niiden avulla on mahdollista oppia lisää puhelimella kuvaamisesta ja näin kehittyä paremmaksi kuvaajaksi.