Hyvät valokuvaussovellukset

Kehittyneiden älypuhelimien vanavedessä valokuvaaminen puhelimilla ja kuvien jakamisen suosio on kasvattanut valtavasti. Kuvasovellusten käyttäminen on yleensä helppoa ja niissä on valmiina lukuisia muokkaustoimintoja, joiden avulla kännykkäotokset saa paranneltua jaettavaan muotoon.photography_311732201Suosittujen valokuvasovellusten joukkoon kuuluvat esimerkiksi seuraavat:

  1. Instagram on taatusti suosituin valokuvasovellus, jonka käyttäjiin kuuluu hyvin erilaisin tarkoitusperin toimivia henkilöitä. Osalle Instagram on yrityksen markkinointikanava, toisille mukava harrastus. Seassa on myös niitä, jotka ovat luoneet Instagramin kautta itselleen ammatin.

 Hyvät kuvat, mielenkiintoiset kohteet ja aiheet nousevat nopeasti laajalevikkisen Instagramin kautta pinnalle. Kuvia jaetaan ja kommentoidaan, mutta yhteisöpalvelu Facebookista poiketen Instagram on puhtaasti kuvallista viestintää. Instagramin käyttö on helppoa – ensin luodaan oma tili ja sen jälkeen käyttäjä voi lisätä palveluun omia kuvia ja alkaa seurata omia suosikkejaan. Tili on mahdollista rajata salaiseksi tai se voi olla julkinen, jolloin yleisönä on koko maailma. Instagram on mahdollista liittää muihin sosiaalisen median tileihin, jolloin kuvia voi jakaa myös niihin. Instagramissa on yksinkertainen kuvankäsittelytoiminto, joilla voi parannella otettuja kuvia. 

  1. Pixlr on hieman uudempi sovellus, joka on Instagramin tapaan ilmainen. Sen käyttöjärjestelmä saa kiitosta ja valokuvista on mahdollista rakentaa hienoja kollaaseja erilaisin kuvatekstein varustettuna.
  2. Fotor on uudistanut ohjelmaansa ja uudessa versiossa erityisesti kuvankäsittely on viety uudelle tasolle. Ohjelman avulla on mahdollista tarkentaa ja zoomata omia kuvia. Palvelun kautta voi seurata myös muiden käyttäjien otoksia.
  3. Lifecake palvelu mainostaa itseään erityisesti perhetapahtumien tallentajana. Sen avulla on mahdollista järjestää vaikkapa oman lapsen kehitys ja tärkeimmät tapahtumat aikajanalle. Palvelu kuuluu Kodakille, joten kuvista on mahdollista tilata halutessa valokuvakirjoja.
  4. Qwick kuuluu valokuvasovellusten kärkeen editoinnin suhteen. Palvelu uudistuu jatkuvasti ja Qwickiin ilmaantuu uusia jännittäviä toimintoja viikoittain. Tämä on tietysti omiaan lisäämään sen suosiota.